Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vanliga frågor om Live-sändning/videoarkiv

Fungerar det att titta på Live-sändningen via Apple-TV?
Ja.

Fungerar det att titta på Live-sändningen via Chromecast?
Om videospelaren har Chromecast så kommer det fungera, men dessvärre inte ännu.

Hur är det med Flash för video, behövs det?
Flash krävs bara på Windows 7/8 med webbläsaren Internet Explorer.

Rensa historik i Flash Player
Upplever du problem med att se livesändningen som buffring/grön bild m.m. kan du testa med att rensa historiken i Flash Player som driver sändningen. Nedan har du instruktion om hur du går till väga i respektive webbläsare;
Internet Explorer:
Verktyg ”Kugghjulet”/ Internet Alternativ / Allmänt / Gå in på Ta bort vid Webbhistorik, Bocka för Temporära internetfiler samt Cookies klicka sedan på Ta bort.
Mozilla firefox:
”De tre strecken”/ Inställningar / Avancerat/ Nätverk/ Cachat webbinnehåll = Rensa nu + Nedkopplad lagning av webbinnehåll och användardata = Rensa nu.
Google Chrome:
Skiftnyckeln eller ”De tre strecken” / Verktyg / Ta bort Webbinformation / Markera följande: Rensa webbhistorik, Töm cashminnet, Ta bort cookies och andra webbplatsdata. Klicka därefter på Rensa webbhistorik. Snabbkommando Ctrl+Skift+Delete

Var är Live-startlistan som alltid brukade finnas till höger på startsidan?
En följd av att vi bygger en lösning som skall fungera på alla typer av skärmar blir att vi måste disponera utrymmet på ett annat sätt. Bland annat medför detta att vi har svårt att få plats med två startlistor på skärmen samtidigt. Nästa lopp i Live-sändningen visas överst på sidan, och om du klickar på pilsymbolen till vänster om videospelaren visas ett större Live-läge med direktlänkar till alla startlistor för nästa lopp i sändningen.

stortlivefonster.png

Varför ligger Live-sändningen efter vanliga ATG.se?
I nuläget är Live-sändningen ca 15 sekunder fördröjd på nya atg.se, jämfört med cirka 7 sekunder på den nedstängda flash-sajten. Detta är en följd av att vi moderniserar vår videolösning och lämnar den flash-baserade streamingtekniken vi tidigare använt, till förmån för teknik som fungerar på alla typer av enheter
Var hittar jag Extrasändningarna?
För att kunna se Extrasändningarna behöver du ha Live Premium. Du byter sändning via rullgardinsmenyn till höger om videospelaren. Extrasändningarna är nu tillgängliga även på telefoner och surfplattor.

extrasandningar.png

Kan jag koppla loss videospelaren till ett eget fönster?
Ja, det går bra. För musen över live-fönstret så finns en liten fyrkant i övre vänstra hörnet med ett plustecken på. Klicka på den!

kopplalossfonster.png

Var hittar jag videoarkivet?
Klicka här för att komma till videoarkivet

Hur får jag startlistor och resultat till lopparkivsloppen?
Videoknapparna i de utökade startlistorna öppnar bara själva videon för ett lopp, men om du klickar på ett datum i en utökad startlista öppnas resultatet och startlistan för loppet. Längst upp i resultat och startlista finns knappar för att starta video.

Ett tips är att hålla ned CTRL på tangentbordet när du klickar på ett datum (alternativt klicka med hjulet på musen), så öppnas resultatvyn med lopparkivslänken i en ny webbläsarflik och du är kvar på samma ställe som tidigare i startlistan.

lopparkiv1.pngAlexander Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.