Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

ATG:s delårsrapport

Med anledning av dagens delårsrapport har jag dessa följdfrågor:

 • Om publikutvecklingen på sommartravet varit bra, som man skriver, varför sjunker banomsättningen? Spelar besökarna via ATG.se även när de är på banan? Spelar besökare hos ombuden via ATG.se på sina telefoner?
 • Hur många ombud har man kvar som skall leva på en stadigt minskande omsättning för dem? Sjunker antalet ombud, eller betalar ATG mer till dem så att de klarar sig?
 • Den positiva omsättningsökning som visas, vilka spelformer står för den? Någon spelform som tappar?
 • Hur har försöken med minskat spelavdrag på vinnarspelet utfallit?
 • Vad tycker man om andra experient, som t.ex. breddtrav på helgförmiddagarna, V86 Xpress och kvällstrav efter V75 på lördagar?
 • Hur ser det svenska spelet till utlandet ut? Vi ser ju lopp från Australien, Finland, Sydafrikansk galopp, franskt trav, massor med danska och norska tävlingar etc
 • Vilka länder står för den stora ökningen av utländskt spel till Sverige? Vilka spelformer gillas av dem? Skiljer sig deras spelmönster vid jackpot från det svenska?
 • Hur ser nettot ut från utlandsspelet? Alla övriga intäkter och kostnader göms ju i en synnerligen kryptisk utgiftspost med nettot av kostnader och intäkter.
 • Det ökade antalet anställda som ökar snabbare än vad spelet ökar, hur motiverar man det?
 • Hur kommer det sig att bråkdelar och ej inlösta ökar mer än spelet? Med tanke på minskat spel hos ombud och banor borde ju borttappade bongar minska.
 • Investeringar har bokförts med drygt 100Mkr. Det är alltså vad Virtuell Racing, den nya hemsidan och positioneringssystemet kostat, eftersom man enligt tidigare kommunikation hyr den nya studion?
Bernt Bergkvist Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • de blir mer spännande me nästa rapport...

  Kim
 • det svenska skattemyndigheterna måste snart rycka tussarna på sig själva o ATG och presentera siffror som stämmer med verkligheten! Eller ingår det i bedrägeriet mot spelarna ? Undrar hur många miljoner som slösas bort på puckon som sitter i ledningen? påminner om sovjetkommunismen vi spelare måste bilda en egen politruk för att sanningen ska uppdagas! ni kan inte mörka siffror hur länge som helst

  billykarlsson
 • angående travets rikstävling så har jag några funderingar köpte in mig dalsland värmland och dom lyckades vinna är nu bjuden på julmiddag 21nov a 100kr bor i grängesberg 16 mil från Karlstad där julmiddagen skall avnjutas tydligen finns inget alternativ för oss som bor längre bort än ta dit för egen maskin eller kan vi få presentkort på en julmiddag bara bensinkostnaden till karlstad blir ungefär 300kr det finns ju 150000 tusen att äta för finns något alllternativ undrar en som stöttat v75 under lång tid

  billykarlsson
 • @billykarlsson - du måste skämta? Du har betalat 500:-/andel för att vara delägare i TVÅ hästar en hel säsong, med massor av upplevelser. Hästarna vann tillsammans 284000:-, såldes för 131000 respektive 202000. Totalt över 600000:- att dela på. Och du gnäller för att du inte kan gå på fest? Gläd dig åt att vara i det vinnande stallet! Vissa är aldrig nöjda. 🙁

  AnnikaL
 • Låter ju mycket att dela på, men det är väl säkert en massa som ännu skall dras av, har faktiskt svårt att tro att det blir så mycket per skalle - jag menar 1500 andelar har sålts för 500 kr/st = 750 000 kr, sen vet jag ju förstås inte hur mycket som är kvar av dessa slantar, men ändå - ni får nog vara glada om ni får tillbaka insatsen, så är mina tankar i alla fall. Men håller med dig Annika, man brukar ju få ta sig till evenemangen själv (såvida man inte är någon VIP-kund).

  Team TravRank
 • Nä det blir inte mycket per skalle, knappt pengarna tillbaka, men det är inte heller det jag är ute efter. Blir bara så irriterad över snikenheten då det är ett billigt nöje att vara med i Rikstravet och det ger så många upplevelser under säsongen, med bland annat fri entré till banan när hästen tävlar, att man inte ska gnälla när man är med i det vinnande laget och inte vill ta sig till festen för att det är för långt bort. Då har man helt missförstått syftet med Rikstravet.

  AnnikaL
 • Sant

  Team TravRank
 • OBS! OBS!
  Är det ingen på ATG som uppmärksammat att balansräkningen per
  2014-12-31 inte går ihop i presenterad delårsrapport?
  Det saknas nämligen 139 miljoner på den korta skuldsidan!
  http://d20tdhwx2i89n1.cloudfront.net/image/uplo...
  Generande dåligt! Vänligen återkom med korrigerad delårsrapport. Och gå för säkerhets skull igenom siffrorna per 2015-09-30 igen. Får man inte ens ihop plus och minus på denna nivån så har man inget förtroende för helheten!
  Kontakta ekonomiavdelning prompt!

  Axel
 • Axel:
  Du har riktiga revisorsögon 😀 Helt rätt, i summeringen för Eget kapital och skulder saknas 139 miljoner.
  Piiiinsamt 🙁

  Per Anders
 • Hej Per-Anders
  :-)
  Ja och man landar i slutsatsen att ATG måste gjort avskrivningar på anläggningstillgångarna (huvudsakligen hård- och mjukvara) i storleksordningen 80 miljoner under årets första 9 månader. Då får man ihop Balansräkning, Resultaträkning och en snabbanalys av Kassaflödet!

  Axel
 • Hej

  Det av Axel uppmärksammade felet i delårsrapporten skickades vidare till vår ekonomiavdelning och är nu korrigerat.
  Tack för att du påtalade detta och hörde av dig till oss på Fråga ATG.

  Här hittar ni den korrigerade delårsrapporten:
  http://www.mynewsdesk.com/se/atg/pressreleases/...

  Alexander
 • ATG!
  När jag nu har gjort er den stora tjänsten med delårsrapporten önskar jag att ni även har den stora vänligheten att be någon ansvarig att svara i nedan tråd jag precis lade upp om som rör "siffror" i årsredovisningen 2014:
  http://fraga.atg.se/org/ab-trav-och-galopp/d/vi...

  Axel
 • Men för tusan...ett företag som atg kan inte ens med alla pengarna anställa ekonomer som
  gör rätt utan en kund påpekar ett fel på 139 miljoner och då "rättar man till det"
  som det vore köp av en kola för några kr...

  Axel: vore jag insatt med dina kunskaper så skulle jag hänga ut atg i all press som finns
  i hela landet !
  Här luktar det något fruktansvärt illa.
  Hallå styrelsen ???

  mats
 • Ja du Mats
  Det är väl där hela fundamentet i ATG felar, detta med hur styrelsen är uppbyggd och sammansatt med bl.a sex statliga representanter. Vad Ylva Thörn som exempel tillförde i alla år kan man fråga sig?
  En av styrelsemedlemmarna och tillika ordföranden i ATG:s Revisionsutskott svarar följande i ATG:s presentation:
  Favorithäst: Harry Boy!

  Axel
 • Över lag har vi i Sverige ett problem med att vara individer,alla har väl kommit i kontakt med dessa ja-sägare som finns på alla arbetsplatser.

  Mest bedrövligt är att folk ska kvoteras in på poster i bolagsstyrelser och då framför allt kvinnor.
  Kunskaper om ämnet sätts åt sidan och ja-sägare skapas,för vem vill tydligt visa
  sitt okunnande när den lätta vägen ut är att spela ett spel och hålla med föregående
  talare med sin minimala kunskap.

  Minimal kunskap om ämnet har nu atg´s egen vd när denne föreslog att dataspelshästar
  var framtiden för svensk travsport ställde sig hela styrelsen upp i kör och sa ;ja,ja
  du store ledare och pustade ut i smyg att klarat sig ännu en dag vid köttgrytorna.

  Att atg blöder ekonomiskt tar man ingen hänsyn till,någon annan har säkert ansvaret
  resonerar man och anställer 14st redaktörer,tidigare hette dessa informatörer
  och dessa har som enda arbetsuppgift att svara här i forumet men även där har vi sett
  hur kunskaper inte är deras starka sida.

  Namnet bevakare vore mer klädsamt och nog borde dessa skämmas,man lyser med sin frånvaro men när Axel påpekar ekonomiska oegentligheter då kryper man genast
  fram bakom sin sten.
  Pinsamt är bara förnamnet !!

  mats
 • Mats!
  Så länge det finns medel kvar för utbetalning av löner och ersättning till VD och styrelse så är det nog ingen panik. Under 2014 utgick 9,2 miljoner inom koncernen ATG!
  Vad beträffar de statliga representanterna så blir de ju belönade även på annat vis. Ylva Thörn är ju numera landshövding i Dalarna! Man undrar nu vad detta får för konsekvenser för dalahästen?

  Axel

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.